Zeedijk 160, Heist-aan-Zee, België +32 50 51 39 46

Overons

Paola,what's in a name

Tot halfweg de vorige eeuw was de zeedijk van Heist geen aaneenschakeling van flatgebouwen, maar wel van statige herenhuizen en sierlijke hotels.
Jammer genoeg werden vanaf 1950 de oude “villa’s” vervangen door hoogbouw en in 1966 gingen bijgevolg de 2 woningen op de hoek van de zeedijk en het Vissershuldeplein tegen de vlakte nadat ze eigendom waren geworden van een bouwfirma uit Gent.
Eén van die panden droeg de naam “Villa Paola” en het was de bouwheer die het door hem op te richten appartementencomplex de naam “Residentie Paola” gaf.


Paola:1967 - 2010

In maart 1967 kocht de familie Van Hyfte de gelijkvloerse verdieping van de residentie met de bedoeling er een tearoom – brasserie te vestigen.
De “Paola” was van meet af aan een goed draaiende horecazaak waar je terecht kon om iets te drinken of iets te eten.

Tussen 1970 en 2010 werd de zaak gerund door verschillende uitbaters. Elk op hun beurt behielden ze de naam van het etablissement. De “Paola” genoot immers vanaf het begin een zekere bekendheid en vermaardheid die ervoor zorgde dat niemand baat zocht bij een naamsverandering.


Paolavandaag

Sinds 1 april 2010 is het beheer van de brasserie opnieuw in handen van de eigenaars.

Zij startten in 2018 met een totale “make-over” van het pand: de buitenzijde kreeg een hedendaagse “look”, de keuken werd volledig vernieuwd en de gelagzaal kreeg een moderne uitstraling aangemeten.Aan het concept werd evenwel niets veranderd: de “Paola” biedt nog steeds voor elk wat wils. De kaart met koude of warme dranken, lichte of zware bieren, aperitieven en wijnen is vrij uitgebreid en wie honger heeft, kan kiezen tussen een kleine snack of een uitgebreide maaltijd. Ambachtelijk bereid roomijs en in het huis vervaardigde wafels en pannenkoeken zijn verkrijgbaar in de namiddag…

Kortom, er wordt elke dag opnieuw geprobeerd de klanten een aangename ervaring mee te geven. Als zij tevreden zijn, zijn wij het ook!